Začněte cibulí, oloupejte ji a nasekejte nadrobno. Cibuli pomalu opékejte na oleji, až je opravdu hodně tmavá, protože potom guláši dodává dobrou barvu.
Přidejte na kostky nakrájené maso a taktéž ho dobře opečte, zasypejte sladkou paprikou, osolte, opepřete, přidejte kmín, bobkový list a zalijte vodou – kostky musí být potopené asi z 2/3.
Maso duste až do změknutí, je potřeba hlídat, aby se nezačalo připalovat a postupně ho podlévejte. Dušení bude trvat asi 2 hodiny.
Připravte si jíšku. Na másle nebo oleji osmahněte 2 lžíce mouky, až je hezky hnědá a voní. Do horkého guláše zamíchejte horkou jíšku a vše provařte asi 10 minut. Pak guláš dosolte, opepřete, přidejte utřený česnek a majoránkou. Dochucení je na vás, jestli máte raději výraznější nebo jemnější omáčku.
|
![]() |
| Ukazatel | Jednotka | Hodnota v roce | Rozdíl 2011-2012 | Index v % | |
| 2011 | 2012 | ||||
| Průměrný stav pracov. | osoby | 44 | 60 | 16 | 134,4 |
| z toho ženy | osoby | 14 | 30 | 16 | 85,7 |
| z toho muži | osoby | 50 | 70 | 20 | 160 |
| tržby | tis. Kč | 118800 | 170000 | 51200 | 143 |
| plánované tržby | tis. Kč | 120000 | 160000 | 40000 | 133,3 |
| náklady | tis. Kč | 90000 | 120000 | 30000 | 133 |
| mzdové náklady | tis. Kč | 19000 | 27000 | 8000 | 142 |