Cvičná stránka CSS

Vlastnosti písmo a text

Živí mrtví (v anglickém originále The Walking Dead) je americký postapokalyptický dramatický televizní seriál. Vznikl podle stejnojmenné komiksové série od Roberta Kirkmana, Tonyho Moorea a Charlieho Adlarda. Andrew Lincoln ztvárnil hlavní roli šerifa Ricka Grimese, který se probudí v nemocnici z kómatu a zjistí, že svět ovládli zombie, tzv. „chodci“ (v originále „walkers“) nebo též „Mrtváci“ (doslovný překlad názvu je „chodící mrtví“). Snaží se nalézt svou rodinu a cestou naráží na další přeživší.

Hra o trůny (v anglickém originále Game of Thrones) je anglicko americký fantasy dramatický seriál kabelové televize HBO. Jeho tvůrci jsou David Benioff a D. B. Weiss. Předlohou je populární, dosud nedokončená fantasy sága Píseň ledu a ohně spisovatele George R. R. Martina, který se na seriálu rovněž podílí. Seriál se jmenuje podle první knihy v sérii.

Rick a Morty (v anglickém originále Rick and Morty) je americký animovaný seriál. Jedná se o sci-fi komedii pro dospělé. Hlavními postavami jsou vědec Rick, který trpí alkoholismem a sklony k násilí, a jeho vnuk Morty, často zvaný "idiot", který není zdaleka tak chytrý a má působit jako maskování. Dále také jejich rodina (sestra Summer, otec Jerry a matka Beth, kteří jsou velmi mladí). Seriál se inspiroval oběma hlavními postavami ve filmu Návrat do budoucnosti (předobrazem vědce Ricka je doktor Emmet Brown a předobrazem Mortyho je Marty McFly).

Městečko South Park (v anglickém originále South Park) je americký komediální animovaný seriál, který vytvořili Trey Parker a Matt Stone. V USA je vysílá stanice Comedy Central od roku 1997. V Česku ho v letech 1997–2004 vysílaly stanice HBO a TV Nova až do 6. série. Od roku 2012 navázala Nova na svém kanále Fanda 7. sérií a od roku 2015 seriál vysílá Prima Comedy Central. Seriál popisuje život v zapadlém coloradském městečku South Park, přičemž hlavními hrdiny jsou čtyři žáci základní školy. Svým charakteristickým, velice agresivním, vulgárním a často značně kontroverzním humorem se tvůrci vyjadřují k různým politickým a společenským, často tabuizovaným, problémům, např. euthanasii, potratům, víře, nebo aféře s karikaturami proroka Mohameda.

Okraje

Příběh současného komunistického poslance Zdeňka Ondráčka, který v lednu 1989 zasahoval s obuškem při Palachově týdnu na Václavském náměstí a po revoluci byl policejním vyšetřovatelem velkých korupčních kauz, je dobře známý.

Společnost Post Bellum nedávno přišla s méně známou informací. Pro svůj projekt Paměť národa získala výpověď Jaroslava Ondráčka, jeho otce. Tento bývalý horník z Trutnova a člen ÚV KSČ v ní otevřeně popisuje svůj pohled na 50. léta, rok 1968 nebo listopad 1989.

labut
hlína

Seznamy

  1. První položka
  2. Druhá položka
  3. Třetí položka
  4. Čtrvrtá položka

Otékání

obrázek

Živí mrtví (v anglickém originále The Walking Dead) je americký postapokalyptický dramatický televizní seriál. Vznikl podle stejnojmenné komiksové série od Roberta Kirkmana, Tonyho Moorea a Charlieho Adlarda. Andrew Lincoln ztvárnil hlavní roli šerifa Ricka Grimese, který se probudí v nemocnici z kómatu a zjistí, že svět ovládli zombie, tzv. „chodci“ (v originále „walkers“) nebo též „Mrtváci“ (doslovný překlad názvu je „chodící mrtví“). Snaží se nalézt svou rodinu a cestou naráží na další přeživší.Seriál Živí mrtví měl premiéru 31. října 2010 na kabelové televizní stanici AMC ve Spojených státech amerických. Po úspěchu první řady se televize AMC rozhodla i pro druhou s počtem 13 dílů, která debutovala 16. října 2011. Třetí řada měla premiéru 14. října 2012. Premiéra páté řady byla ohlášena na 8. října 2014.Dne 5. září 2014 televize AMC oznámila oficiální objednání doprovodný seriál, na jehož tvorbě se podíleli Robert Kirkman a Dave Erickson. Kirkman byl rovněž ohlášen jako výkonný producent spolu s Gale Anne Hurdovou a Davidem Alpertem, kteří produkovali již Živé mrtvé.

Pozicování